divendres, 13 de juliol del 2007
Capítol 223. Fes-te major
Uf, quina son! Aquesta setmana estic que no estic. I qui en té la culpa? eh? eh? La calor? Noooooo, perquè l'estiu no ha arribat encara ... bé, el meu estiu potser sí, però l'estiu de la gent aquella que es queixa i fa tanta ràbia, els de "Ohhh, aquest any, passo fred per les nits! Mira'm, estic toooota esborronada!". I t'ensenya aquella pell de gallina potxa ... no home, no!!! ... això, que l'estiu, aquell estiu de calorades, de dutxar-te i no saber si assecar-te o no perquè tornaràs a suar, que ho veus a venir, del Tomàs Molina dient "Avui s'ha registrat a Barcelona la temperatura més alta dels darrers 2000 anys, entre les 4 i les 4 i 3 de la tarda (pels d'ESO, quan esteu fent la migdiada)", l'estiu collons, l'estiu .. doncs encara no ha arribat, tu. Ah, sí, estic cansat perquè a Esparreguera hi ha hagut una altra edició de ... (fanfàrria) ... La Festa Major ... (final de fanfàrria).

I estic cansat perquè el dia que he dormit més dels 4 dies de Festa Major ha estat ... divendres ... 6 hores. La resta 4, i si he arribat. Clar, ves tu a aixecar el país havent dormit 4 hores. Si estàs fet una braga ... no, Sonia Braga, la del Dancin'days, no ... oooh, Dancin'days va ser el primer culebrot que un servidor es va empassar ... quan em van operar la cama ... un dia ja parlarem d'operacions, ja ... això, que estàs fet un nyap, tu. I clar, qui ho paga? la feina, clar. Els de sempre ...

El contingut de la Festa Major és ampli i variat ... i no el comentarem ara perquè es faria llarg i pesat ... i ja hi ha qui es queixa que els meus posts es fan llargs i pesats. Només destacarem, a mode de comentari alguns actes d'aquest any, no necessàriament vistos per un servidor, però que sempre animen i la fan una mica més ... amb ganes de marxar corrents, vaja:

- Divendres: Divendres comença, però és allò que ho posen per començar algun dia perquè la veritat, coses que valguin la pena ... poquetes. Només el pregó, que aquest any van portar al Toni Albà fent de Rei ... buenu ... i fins aquí el comentari ... Ah sí, un dels actes que ningú es pot perdre és el Festival d'Aeròbic de les diferents escoles de dansa i gimnasos diversos. És un dels actes que arreplega a gent de diferent magnitud: hi ha els que van a veure "qué hase mi Chennifer", hi ha els que van a veure com els boten les domingues a les nenes, hi ha els que van a veure quantes nenes s'etivoquen a les coreografies,... gent de tota mena, vaja. Això sí, al vespre a dormir tard. No em feu dir el perquè.

- Dissabte: Representa que dissabte ja és Festa Major. I és veritat, al matí no fan res, i a la tarda, si salvem els castellers ... poca cosa. Al vespre sí, al vespre es nota que hi ha festa ... i ganes de barreja social: mentres a una plaça fan el típic ball de Festa Major amb les orquestres aquelles que tenen noms mitològics ... que dius, i per què? perquè un grup d'aquests no es pot dir "Els amics de l'Enric toquen cançons"? .... doncs no, vinga, Vulcano, Centurio, Odisea ... que serien més aviat destinats a la gent gran ... "Però ... tu ja ets gran ...", aneu a cagar a la via! ..., per la gent jove, així perquè no molestin, els tenen confinats a una altra plaça amb "el grup que fa versions de cançons famoses i que sonen bé". Ep, i darrerament hi ha sort amb aquests grups, eh? Això sí, al vespre a dormir tard. Amb el grup aquest, clar.

- Diumenge: Si dissabte ja és Festa Major, diumenge és que estàs allà bullint amb la Festa Major: efectivament, al matí no hi ha res. I a la tarda ... quasi que tampoc (no farem als castellers actuar cada dia, pobres). El diumenge és el dia conegut com "Fins les 7 no sóc persona" ... "Ehhh, que no teniu el típic dinar familiar de Festa Major?" ... sí, sí, però acabat el dinar ... a dormir i "fins les 7 no sóc persona, collons" ... la gent, que si no dorm es posa nerviosa ... A partir de les 7, tampoc hi hauria massa cosa, la veritat. És qüestió de fer temps fins el concert de rock. Buenuuuuu, Esparreguera ha viscut grans concerts de rock ... i animats!!! Gossos (buah! una fiesta! la gent allà saltant i tot), Sau (quan hi eren els dos, s'entén ... que sosos que eren Sau, però molt sosos), ... Però aquest any enlloc de portar un grup de rock català van portar un grup d'àmbit estatal. Res, uns nanos que acaben de començar ... no, El Canto del Loco, no ... Seguridad Social ...àlies, los yogurines o los sub-20 ... Ara, si continuem en aquest plan, diuen que l'any que ve porten els Rollings i l'altre els Beatles, bé, els 2 que queden ... però sempre pots posar un parell de motxos i mira, la meleneta potser cola i ja els tens a tots 4. Clar, amb aquest concert és impossible no anar a dormir tard!

- Dilluns: La Festa Major comença a decaure. I no, no fan res pel matí ... si no ho han fet fins ara ... té sentit que ho facin dilluns? ... clar que no. A la tarda hi ha jocs per la canalla ... toooots els jocs de la canalla que no han fet ni el dissabte ni el diumenge els fan el dilluns. Què passa? La canalla, estressada. I els pares, de cul. Pobrets que no donen l'abast. Veies que mentre el pare/la mare feia cua per pintar-se la cara ... la del nen, eh? ... el peque estava fent pràctiques de bastoners o jugant al 3 en ratlla. Clar. Si fins i tot hi havia qui es portava el tranquimazin de casa, per tots dos, per ell i pel nen!

Però si dilluns és recordat per alguna cosa, és pel Correbars. El Correbars, benvolguts feligresos, és literalment "agafa a 400 persones, fes-los anar per 8 bars del centre del poble, cada bar és una consumició ... guarra, la consumició ... dóna'ls trompetes de plàstic, pitus, pilotes de plàstic, flotadors i pistoles d'aigua i a veure què et fan". Brutal! Un servidor, que n'ha participat en algun però no en aquest perquè dimarts tenia una reunió-despertador a les 9 del matí, només ho pot qualificar de brutal. Ep, i que la gent es comporta, eh? ... "Anda yaaaa" ... que sí, us ho juro ... bé, fins que donen les pistoletes d'aigua ... llavors potser ja no tant ... o fins que intentes creuar per anar a dormir i algú diu "Mira, és l'Angu!!!" i tens a entre 5 i 10 persones deixant-te la camisa xopa. T'has d'assecar quan arribes a casa, vas a dormir tard per collons!

- Dimarts: darrer dia ... i laborable. Clar, pel matí no poden fer res, pobres! A la tarda tampoc fan res destacable. A la nit hi ha el castell de focs. I jo que continuo sense entendre a qui aplaudeix la gent als castells de focs: a l'Ajuntament, "por haber hecho posible este sueño"? al senyor que els encèn? al senyor pirotècnic que els ha fet? Ara aquest any es veu que no està de moda fer els "Oooooohhhhhh", que tampoc l'he entés mai. Que jo i la Muntxi així vem començar-ho en conya i el paio del davant nostre ens va mirar amb una cara de "Ep, si us plau, que estem intentant sentir els petardus". Després el concert amb la Salseta del Poble Sec i el seu pot de ketxup ... que aquest any hi era ... i allà és on s'aprecia que la Festa Major dura massa ... veus a la gent assentada, els rostres descomposats, aquells ulls cristalitzats de "no, no, si jo vull ballar però el meu cos diu que no", ... terrible

I el pitjor de tot, i tots 4 dies ... la constatació que Esparreguera és una ciutat dormitori. D'on punyetes surt tanta i tanta gent? "Ohhh, però amb el pas dels dies segur que van caient ...", coi, clar, però els primers dies ... si no es pot anar pels puestus ... I una altra constatació, si ets petit t'ho passes bé, si ets gran ... et trinxes massa. Ens estem fent grans ... però l'any que ve estarem allà, tu. En fi, com diu la cançó "Passi-ho bé i fins l'any que ve" (que també la rima, currada ... molt currada)
 
post perpetrat per jo mateix ...|


6 Comentaris:


At 13/7/07 09:57, Blogger Jo Mateixa

Poques linies Cris???, quina versió del post llegeix aquesta dona que veu poques linies per posar-se al dia???? :-S, jajajajajajajajaja.

Si, si, les nenes fent aerobic... que no em vas preguntar si creia que ho habies de posar i et vaig dir que no??, que quedaba lleig posar que anaves a veure com votaven les tetes de les ties???? Pep, això no pot ser eh, ja t'ho vaig dir ahir, no es possible que cada cop que llegeixo els teus post plori de tant de riure, que soc a la feina home que em fotran la bronca, que me la liaran!!!!

Vinga va, ja trigues en venir al meu Bloc a criticar aquest comentari per que clar...tu com que no vols que el teu Bloc es converteixi en un Xat!!!! :-P

Petonets dolcets guapo i bon findeeeeeeeeeeeeee (tira l'agenda al foc collons que la tens massa plena!!!! :-S

 

At 13/7/07 11:30, Blogger stel

fet, chapeta bollicao per tu. si la trobo, serà teva!!!

segur que et vas quedar amb les ganes d'agafar les pistoles d'aigua als del correbars i remullar-los tu a ells tb! juas, l'any que ve la revenja i els deixes ben xops!

petonet!
^^

 

At 13/7/07 18:07, Blogger Andrea ....de acà y de allà

Ahhhhhhhhhhhhhh..pero si tu Festa Major, esta buenismaaaaaaaaa...lo de los correbars..hombre..ya estaría yo ahi, medio tomada tirando agua¡¡¡¡...
Mira que yo aquí, en las de Sant Boi este año pasé trabajando, hasta el domingo puffff.pero no me perdía de muchoo
Hombre, arranca fiesta mayor, con el pregón del follonero...miles de alma apretadas en la plaza del ayuntamiento pa escuchar a un tío que mejor lo escucho con el Buenafuente...Acto seguido las miles de almas deambulando por ahí sin saber que hacer....¿que hacemos?? opciones baile del Ateneo (no apto pa menores de 65), parque de la muntanyeta , música o playbacks mal hechos de música (no apto pa mayores de 25), plaza Catalunya, sentarse de tapas y cañas en el mismo bar, con la misma gente como todos los días... Mi opción quedarme currando hasta las 3 de la mañana..anda a currar
los otros 3 días, las mismas opciones, mas la jornada diurna de juegos para niños al rayo del insoportable sol, ( y eso que era mayo) cola gigante pa tirarse una vez en un "coso" inflable.....Lo que me gusta que no se sí la de Esparreguera tiene, son los gegants ahi dando vueltas por el pueblo, los correfocs, "el martini" en la terraza del bar "gratis" (pavada de actividad cultural ehhhh) ....
fuera de toda broma, en Uruguay no hay fiesta mayor, asi que me parece una costumbre bonita, muy bonita, porque bueno quieras o no, es una fecha al año de referencia para toda la gente de ese pueblo, y para los que tiene la suerte de no trabajar es una manera de pasar unos días diferentes sin moverse del pueblo...Y me gusta mucho que haya tanta actividad para gente mayor...ya llegaremos , con suerte llegaremos..y ahi te veré bailando hasta las tantas en la fiesta mayor, sección mayores de 65 jajaja

tioooooooooooo cuanta cosa de seguridad que hay ke pasar pa dejar un simple comentariooooo.ni ke esto fuera la pagina del fbi....mecagoendeu¡¡¡¡

 

At 15/7/07 18:48, Anonymous Anònim

Angu!! Al final m'he decidit a visitar el teu espai. I la veritat, encara ric! jajajaja!! És brutal el text sobre la festa major... jajaja!! Ets molt divertit!!

He pensat que fins i tot podries escriure algun monòleg i així ja tinc una altra excusa per actuar (que deus saber que m'encanta...). Doncs au, queda dit!

I ara que ja he vist el què es cou en aquest espai, ja aniré passant més sovint!! M'encanta! :D

Petonets!

 

At 17/7/07 17:22, Blogger Metamorfosi

Pep, definitivament: els dies que tinc els ànims un pèl baixos, si tinc prou temps per llegir un post teu se'm passen tots els mals! XDDD

Ets genial!

Petons guapíssim!!!

 

At 18/7/07 14:01, Blogger Marina

Alegria o al·lèrgia, que és festa major!? ;)

I hu bé que t'ho passes amb la orquestra sibèl·lius!...