dimecres, 4 de juliol del 2007
Capítol 222. El tiempo es oro?
Amics, a la nostra fabulosa empresa ha arribat la sempre esperada i entranyable jornada intensiva. "Que bé, a les tres cap a casona, oi? Mira que viviu bé els informàtics!!" ... no no, si vivim de conya ... a les tres a casa sempre que no hi hagi tancaments, entregues o estats poc usuals però sempre carinyosos de DefCon 2 ... això pels d'ESO seria equivalent a dir que "hay un marrón que te mueres, neng!!!". Llevat d'això i que un servidor si plega a les tres, entre que agafa el bus, arriba a casa, fa el dinar i acaba de dinar i renta els plats, li poden donar les 6 de la tarda (18:00 pels d'ESO ... mira, és que em van dir que darrerament no em fotia massa amb ells ...) doncs davant d'aquest planassu ja us dic que em quedo a dinar a la feina, que dino a l'hora de sempre i que arribo a casa, with the calm, a l'hora que Déu Nostru Senyor Bill Gates i les huestes de Mordor creguin oportuna.

Clar, però quan arribes a casa ... ti merece un premio? ... no, quan arribo a casa ... què collons fots a la tarda? No no, no us en rigueu, que jo em passo toooooot l'any arribant, com a molt d'hora a quarts de 8 ... "Andayaaaa, que en teoria plegues a les 5, xaval ...", sí, en teoria, i també en teoria el Baa hauria de tenir més d'una Xampinyons, oi? Doncs a callar que continuo ... i a quarts de 8 només dóna temps a anar a comprar al Condis de davant de casa, anar a fer un tomb i au, a sopar i a momir. Què fas si arribes a les 5 o a les 6? Eh? Eh?

Una de les millors coses que pots fer és anar tancant temes. Aquells típics serrells que hi ha a totes les cases del món mundial: pintar, planxar, fregar, arreglar tal o qual cosa, en cas de ser un bricomaniàtic, o reclamar que et vinguin a arreglar tal o qual cosa, en cas de ser jo.

Jo, ho he de reconéixer, i sé que ara perdré molts punts, puc tenir moltes qualitats, però amb el tema d'eines ... mau! "Ets un inútil!!" no, millor, sóc un generador de feina per la gent que es guanya la vida fent això. El problema és que aquesta gent no entenen que gent com jo som els que els donem feina i ... ens ignoren. Això sí, ens ignoren, però amb estil, eh? Veiem-ne uns exemples:

Hi ha els que coses petites no fan: Només entrar al pis, van venir a canviar el pany de la porta. Però ... sempre n'hi ha un, ja ho sabeu ... el noi que la va canviar, el Doctor Macipe, va deixar un "Mmmmmm, això no dóna dues voltes ... ahhhh, vale, és que hi ha un trau que no deixa passar la balda!!" ... va aixecar el cap, va veure la meva cara d'interrogant i per evitar sentir-me dir un "Què dius que què?" va afegir "Que això ha de venir el Miliu a arreglar-ho". Doncs, noi, vaig entrar a viure al desembre de 2004 i ara ja farà ... 2 anys i mig? Que no hi ha manera, tu. Vas allà, t'apunten, que deuen tenir una llibreta on només hi deu posar "Angu, porta", i a vosaltres us han trucat? ... si? cony, doncs envieu-me'l ... a mi no. Al final, què fas? T'arremangues i te'n vas a un altre lloc on se te'n riuen a la cara, clar ... "Ui, això ja no ho fem, jajajaja". Clar, al final ho acabes fent tu mateix, ferit al teu orgull ... i encara no saps com, te'n surts ... i llavors passa allò tan macu que vas tot cufoi ensenyant-ho a la gent "Eh, eh, mira, una volta de clau i dues voltes de clau ... eh? ... i ho he fet jo ... sóc un crack!" I la gent et mira amb aquella cara de "Pobre noi ... finalment ha embogit"

També hi ha els carregats de feina: En Gi, fuster de professió ... "Ai, com Sant Josep", sí sí, i la seva dona també es diu Maria ... del Carme ... però el nen es diu Pol ... nois, no es pot tenir tot ... va ser avisat per un servidor per, res, posar un parell de prestatges i arreglar dues cosetes. Això va ser el setembre passat. Ja només avisar del que volia fer em van dir que hi havia el Top 40 ... 93.9, Radio Barcelona FM ... Una llista que riu-te'n tu de la del Schindler aquell. I es veu que ell va fent. Acaba un, comença l'altre. Sembla just oi? Doncs allà es deuria colar algú perquè fins fa un parell de setmanes que no m'ha dit que em tocava. Ja plorava i tot quan m'ho va dir "Gi, vols dir? No te'n quedarà algun encara?" i ell que s'ho pensa i em salta amb un "Si no et corre massa pressa, he d'acabar..." Veus, per idiota. Mai pregunteu! I això que jo no era un client despreocupat, que jo anava cada dues setmanes a veure a quina posició estava, que semblava allò la Borsa o La Liga Fantàstica del Marca ... que me'l trobo pel carrer i li parlo del futbol per veure si es motiva amb mi ... i no hi ha manera .. que m'he d'anar a comprar roba, que la Carme ja ha vist tota la meva col·lecció estiu-tardor-hivern-primavera-estiu ... que només falta fer-los un nomeolvides d'aquells quecos perquè se'n recordin de mi!!! Però sembla que ara sí ... o ja veurem!

I els que directament, passen: Qui no ha avisat a aquell lampista que MAI ha passat? A casa en va venir un, que haviem cridat feia 4 mesos perquè el diposit d'aigua gotejava, tema serio ... i va venir perquè mon pare es va posar serio ... mon pare? de la broma tot el que vulguis, però si es posava serio, bufa! ... i el va "fer passar" (atenció a les cometes) a mirar-s'ho aprofitant que anava a "mirar-se unes obres al bar del davant de casa" i que no tenia temps, es veu. Amb aquell llavi que hi duia el puro apagat ... collons! Que quina peste foten els puros apagats també ... que no se l'entenia res del que deia ... treu-te el puro, cony ... "Adjixo esta fumgut serdran 300.000 Ptes més o menys ... que cal canviar el tubo" ... I el dipòsit va gotejar per sempre més i va tenir sort que el tubo no li fotem nosaltres per l'altre tubo ... Home, si no ho vols fer, digue'ns-ho, home! Que ja li recordarem als nostres amics i familiars que ets un penco!!!

Però d'això del temps, els que s'emporten la palma són els d'una botiga de joguines. Tenia un servidor 4 o 5 anyets i els Reis ... no home, no, el Juan Carlos no, jo sóc de l'epoca d'Alfons XIII, tu ... em van dur una maqueta de tren, amb els ponts, les vies ... collons, el que duen les maquetes de tren, ves. Maqueta que no va arribar mai a funcionar. Durant anys, i parlo d'anys, mon pare reclamava la maqueta ... i res. L'altre dia, curiosament, vaig passar per davant i vaig pensar a preguntar ... es veu que ara que funcionava, va passar una maqueta d'Euromed, va descarrilar i au, toooooooorna a esperar, tu. També és mala sort.
 
post perpetrat per jo mateix ...|


14 Comentaris:


At 4/7/07 17:22, Anonymous Anònim

LA MANETES PINCHE.
JO NO TINC MOLTA TRASA,PERO TU I JO EM FET ALGUNA CHAPUSA JUNTS I RECORDO QUE PER ARRECLAR UNA PERSIANA VEN ESTAR UNES QUANTES HORES.... TENS QUE CRIDAR AL MILIU .

 

At 4/7/07 20:18, Blogger Lluvia

Escoltaaaaaaaaaaaaaaaaaa que jo tinc que esperar la joranda intensiva fins el dia 23 de juliol!! fins aquest dia acave de currelar tots les dies a la fantastica hora de les 21:00!!!, disfruta tu que pots jejeje....
Però oyeeeeeeeeeeeeeeeeeee que es això del "condis" este home que coses diu!!! que encara no son les 24:00!!!!
Ah! Neil, el meu nebodet, ja és a casa des d´ahir a la tarda!!! ara falta el pare i arreglat.
Mil bessets.
ANETA

 

At 4/7/07 20:40, Blogger mafalda

Pep, tu no t'estressis, que segur que si li demanes al quefe, et deixa fer jornada completa per a que no t'avorreixis a casa.
I sobre el gremi "manetes", què m'has de dir! Que tinc un germà lampista que per una aixeta em va tenir esperant un mes i al final va fer la feina un amic seu i cobrant. Brrrr!
Salut!

 

At 4/7/07 21:02, Blogger Alepsi

Si és que tots els manetes són uns còmics frustrats, home! No veus que són de la conya? No veus que són com nens que volen jugar al gat i el ratolí?? xDDDDDD

 

At 4/7/07 23:07, Blogger Jo Mateixa

Parlant de manetes...tema pintar, fer regates, possar parquet i tal...tu com ho portes??? :-P

Jornada intensiva??, va, va, que es això???, collons quina sort teniu els informàtics, jajajajaja.

Per cert Pep...sempre t'he volgut preguntar una cosa dels teus post i mai m'he atrevit, ho faig via e-mail o ho pregunto aqui???? :-P

Petonets guapuuuuuuuuuuuuu!!!!

 

At 5/7/07 12:30, Blogger stel

Doncs ja firmava jo perquè em deixessin sortir a les tres xDDDDDDDD

Pep, quina son que arrossego!!!
Bon dijouuuus!
^^

 

At 5/7/07 15:27, Anonymous Anònim

Algu! ai no, abu, o era nungu, o agnus, o màgnum? Ah! calla calla! Angu!! XD
Que deies que no t'escrivia res en el teu blog o com li vulguis dir! Pues tomah! en el capítol 222! quan arribis al 666 m'avises, que em tancaré a casa meva, així no sortiré de casa, que em fan molta por aquestes coses!

jajajaja! bueno, hem de quedar per la festa major amb la munt eh???

Sólo tu pedes decidir qué hacer con el tiempo que se te ha dado! XD quina gran frase!

apa siau!

 

At 6/7/07 14:44, Anonymous Anònim

Si que és un rotllo haver d'esperar tant de temps a algú que et vengui a arreglar alguna cosa i després encara et claven, però que em dius d'haver d'esperar que els de l'assegurança et venguin a solucionar alguna cosa quan a aquests ja els has pagat per endavant????

 

At 6/7/07 17:29, Blogger Mikel

com a jefe haig de dir : la jornada intensiva hauria d´estar prohibida

Com a persona haig de dir : collons que be que va aixo de la jornada intensiva...

 

At 6/7/07 17:33, Blogger kentuta

Quina sort: jornada intensiva!! Jo també ho havia de fer però al final re de re...
Jo tampoc sóc gaire manetes a casa i sembla mentida que hi hagi tant poca gent que s'hi dediqui i que tardin tant a venir a arreglar-ho. Jo vaig estar casi 2 setmanes sense aigua calenta esperant el lampista en ple mes de gener, i el que si que no puc entendre és que encara no m'ha portat la factura, que quan vingui potser ja m'he traslladat... és que és una mica despistat...
Bé que passis un bon cap de setmana.
Una abraçada

 

At 6/7/07 17:59, Blogger Andrea ....de acà y de allà

Que es aixó de que no fas post llargs???? home...jajaja
Jornada intensiva ,quina vergonya.. jornada intensiva quiero yo que hago de 1 a 5 y de 8.30 a 1 de la madrugada como temprano.. repito el tópico "quina sort els informatics".
Si tuviera horario intensivo leería mucho, (podrías terminar el manual de la autoescuela, no?), iría a la playa y de la casa, pues no demasiado, planchar ya da calor y las cosas de la casa pues.... no me dan tanto pánico, vengo de un país donde "ser manitas" es como una herencia ideal que te pueden dejar tus padres, imagina que te regalan una bicicleta es "pa toda la vida"´, que si se rompe`pues ya mismo ponte a aprender como arreglarla porque al bicicletero ni de coña.
A los 12 años, ms amigos desarmaban radios para sacarles una pieza que tiene dentro que gira con la corriente, le ponían unas aletas de cartón y se fabricaban un ventilador portátil para la emsa del colegio, que funcionaba con baterias.
Algo se rompe, "lo atamos con alambre", algo le pasa al coche,"lo atamos con alambre", que no abre la puerta? "alambre"...En Uruguay ya te digo un paleta se muere de hambre, porque ni de broma te permites pagar que hagan las cosas por tí. Al que tenga ganas hay una canción de un argentino, Igancio Copani, que se llama "Lo atamos con alambre" a ver si aparece por el Ares o la mula.
No te vendría mal un tiempito en Uruguay para hacerte aparecer la vena "manitas" y quien te dice, para el año que viene tienes asegurado trabajo por las tardes, para no aburrirte en tus jornadas intensivas..
Un saludooooo. y gracias por la visita.

 

At 8/7/07 09:22, Blogger Metamorfosi

Té jornada intensiva i rondina! Serà possible Pep! Que a mi el més de juliol és el de més hores de feina!

Actualment, la única jornada intensiva que em toca és la que fan els nanos a l'escola els últims dies del curs... i no vegis com em toca!

Ei... i pel que fa al bricolatge, poc o molt et podem ajudar, només cal que ho diguis! ;D

Petons, guapíssim!

 

At 10/7/07 23:06, Blogger Marina

Oh! Em sembla al·lucinant que no sàpigues què fer amb el temps "sobrant" de dia... si és que t'has pres massa a pit això que el treball dignifica a l'home, eh?

Sempre et pots apuntar a un casal d'estiu, de tarda ;)

En pro teu diré que jo també sóc dels qui van al Condis. Què passa, és algo en pro... Vale, i admeto que jo sóc una mica sapastre amb els temes de la llar i les bricomanies vàries...!

 

At 12/7/07 01:17, Blogger arsvirtualis

Tu com el Groucho, mentre esperes escrius....