dimarts, 5 de desembre del 2006
Capítol 175. Tres colors: vermell
El vermell i el blau (ueee, que avui juga el Baa, ueee ... au, tots a patir! si és que ... no anirem 4 a 0 a la mitja part, no, allò que et pots menjar l'entrepà amb aquella patxorra ... en fi, tot Déu amb l'ai al cor avui, tu) marquen els colors del Nadal. De la mateixa manera que vaig dir l'altre cop que sembla que tot el món mundial s'hagi posat d'acord per posar aquelles llumetes que s'haurien de posar per Santa Llúcia i que es posen ara perquè la gent s'estressi i comenci a comprar JA coses de Nadal ... activitat a la que s'ha unit l'entranyable i ditxaratxero Ajuntament d'Esparreguera, el color per excel·lència del Nadal, aquell que el defineix en la seva totalitat, és el vermell.

Perquè si ja han començat les llums per les botigues, també han començat les exposicions públiques i notòries de ... Els Papa-Noels!!! Sí, amics, a la romàntica, fredolica i, per què no dir-ho?, lapona vila d'Esparreguera, concretament al seu cantó piju, ja es poden observar les exposicions públiques de Papa-Noels i de cases engalanades. "Ets un exagerat!!", pensareu. No pas, penseu que tot allò de la Línia de Molt Alta Tensió (però alta, alta) la fan perquè els pijoteres puguin deixar la part Est del meu poble talment com si fos Las Vegas. Per què penseu que els d'EON es plantegen allò de l'OPA (res a veure amb El Koala, eh?) a Endesa?... pel meu poble! Tu saps la de llum que es gasta allà!! Si has de passar-hi amb ulleres de sol i tot ... a mitjanit, eh?

Des de fa uns quants anys, però, a la col·lecció de rens amb llumetes, d'arbres amb llumetes, d'estrelles de Nadal amb llumetes s'ha sumat, per obra i gràcia dels basars xinesos, els emblemàtics Papa-Noels que pugen pels balcons. N'hi ha a milers. A cada balcó de casa que es preui n'hi ha un. Ep, i assequibles a totes les butxaques: de petits, de mitjans i tamany personeta baixa ... i d'estàtics i de mòbils, que mira, tenir-ne un de petitet al balcó, encara, però un de gran i que es mogui dóna iuiu, que voleu que us digui! A mi ja em fan iuiu les nines aquelles de porcellana que hi ha a les botiguetes de la vora de la Plaça Sant Jaume! Imagineu-vos el Papa Noel balconer!

Ara es veu que la novetat d'aquest any, com a mínim a Esparreguera, són aquells que fan soroll. No contents, es veu, amb que es moguin i tinguin el tamany d'un nano de 16 anys a sobre van fent "Hou Hou Hou". Que, clar, això penso jo que ha de ser com el tema neu: que nevi una micona, està molt bé, però a l'hora i mitja el tema ja cansa. Quin pal escoltar un tiu que t'està dient "Hou Hou Hou" hores i hores ... Oh, i després recorda't d'apagar-lo quan te'n vas a dormir, eh? No ho deixis pas encés, eh? Això? Això ho fas a la meva escala i et munten una junta sumaríssima en un plis! Ja! "Menuda" és la meva escala! Enriu-te'n dels Judicis de Nuremberg!

"I a la resta d'Esparreguera?", us preguntareu (sí, ja sé que no us ho pregunteu, però com que el blog és meu ...), doncs conforme et vas allunyant de la zona pija els atuendus nadalencs van minvant. Lògic, també. L'altre dia, sortint d'un bar a les tantes de la nit vaig veure un plataner que tenia tooot el tronc embolicat amb paper-de-plata (esparreguerisme que equival a Paper Albal) i d'una branca, també embolicada, hi queien unes boles de paper-de-plata ... sabeu aquelles boles que s'utilitzaven per embolicar l'esmorzar a l'escola i que tots hem fet quan ens l'acabàvem? doncs allò, però en gran ... Sí, ho sé, de l'ostentació al cutreriu hi va només un pas. Clar, la gent no té peles per deixar casa seva com si fós el CorteInglés i mira què passa!

Per no parlar d'un pessebre fet amb llumetes que regeix la plaça de l'Esglèsia. Per començar les cares de Sant Josep i la Verge Maria són la careta de l'assassí d'Scream. Us ho juro! Per continuar el bou sembla el Milú, el gos d'en Tintín i la mula sembla un conill. I per acabar, el nen Jesús és un pot de colònia ... Anouk concretament, d'aquelles de tap gros. Terrible!! I allò ho foten davant de l'entrada de l'esglèsia ... clar que ara per festes hi ha tan pocs feligressos!

I l'altra perla del cap de setmana va ser un grupet de gent no-esparreguerina (que també, quines ganes de venir a passejar a Esparreguera) que passejava pels carrers principals i al veure que al capçal de cada carrer hi havia el mateix logo (de la Unió de botiguers) i a cada botiga també (de la Unió de botiguers) van arribar a la conclusió de "Mira, Maria, això deu ser l'escut del poble! Que antic! Com els pobles d'abans!" ... era per dir-li: "Sí senyora, sí, si tiren avall hi tenim amagats els dinosauris!!!"
 
post perpetrat per jo mateix ...|


9 Comentaris:


At 5/12/06 08:38, Blogger Txell

Dissabte a la tarda, vam descobrir que els veïns del primer havien posat uns llums molt cutres al balcó amb un Pare Noel que puja façana amunt... tenim fotos!!!!
També val a dir, que la veïna ens va enganxar en el moment que es va disparar el flaix i després va pujar a demanar explicacions...

 

At 5/12/06 14:46, Anonymous Anònim

sort que ja no posen aquell pessebre tan maco a la palmera (dios no puc evitar riure... cada cop que sento palmera me'n recordo del... jajajaja)

 

At 5/12/06 16:11, Anonymous Anònim

Ai Angu! No comencis tu també a fer posts nadalencs! Avui ja m'he posat de mal humor pq estava veient la tele i m'han sortit com 10 anuncis seguits tot de nadal o regals o merdes d'aquetes...

Si la gent comença la campanya de nadal, la Geo comença la campanya anti nadal!

He dit.

petoooooooons!

 

At 5/12/06 17:28, Blogger Adagio

com mola esparraguera!!
ei que k jo tb dic paper de plata xD

ei AnGu avui m de portar els colors blaugranes! m d guanyar coi!

 

At 6/12/06 14:17, Anonymous Anònim

Ostres, a veure si em passo per esparraguera algun dia d´aquests a veure que tal està tot per allà xD que el barça ja ha gunyat al werder bremen!!! ja podem dormir tranquils!

 

At 7/12/06 03:56, Anonymous Anònim

Diga-li a la gent que et comenta que utilitzi bé el català i que diguin

ESPARREGUERA


XD

 

At 8/12/06 08:19, Blogger Sandra

Complempletament d'acord amb la opinió sobre els pares-noel que pugen pels balcons. Són horrorosos!!! I no has vist els que canten nadales (nadales americanes, per suposat !!).
Tampoc m'agraden els llums de nadal que es belluguen ràpid, que sembla que estiguem a la disco en comptes de passejant pel poble...

D'acord Geo, jo m'aprenc la lliçó: "ESPARREGUERA". Però a canvi aprofito perque també diguin bé el nom del meu poble: "GELIDA" i no JÉLIDA (amb jota castellana).

 

At 11/12/06 11:25, Anonymous Anònim

hola wapo feia molt que no pasava per aquí i collons es nota que t'avorreixes, si que hi tens coses escrites!!!

Ja està bé que haguis publicat la verdadera identit de les llums de la plaça de l'esglèsia que sapiguesque molts ens hem tret un pes de sobre.

A també m'agradaria convocar una manifestació en contra dels pare NUELSSS aquestos que ens fan la vida cada dia una mica mes ortera i americanada...

un petonasu de la puri

 

At 11/12/06 16:10, Anonymous Anònim

Penses actualitzar algun dia? XD