dijous, 16 de novembre del 2006
Capítol 171. Mejora tu TREN de vida
La gent,com jo, que no tenim cotxe, tenim a la vida 3 alternatives:

1. Buscar amics/gues que tinguin cotxe i, alternativament, enganyar-los i deixar que t'enganyin per anar a llocs.
2. Ser un ranci i quedar-te al teu poble, aïllat de qualsevol cosa que succeeixi al món exterior ("Tu ets aquest, tu ets aquest", exclamaria la Geo ... clar, moure'm tant pels móns de Déu només ho poden fer ella i Willy Fog)
3. Moure't per la vida en transport públic.

De les 3 alternatives, i descartant que ja m'ha passat l'edat de la 2a, em quedo amb la 3a. Sí, d'acord viatjo molt en cotxe particular, sobretot de la meva apreciada-i-mai-compresa-del-tot Muntxi o de la meva no menys admirada AiCarai ... però també em sap greu molestar-les si vull anar a puestus i ... havent-hi transport públic i, sobretot, sabent-me més o menys moure en transport públic, pa qué!

Llargues han estat les meves històries de la Hispano Igualadina (Pispano Herzegovina, Pispano per la part de pispar els diners, Herzegovina perquè les condicions de transport deuen aproximar-se a les que tenien allà durant l'època de la Guerra dels Balcans), històries que tornaran perquè allà sempre passen coses, però l'altre dia vaig decidir posar a prova la meva capacitat de supervivència pujant al medi de transport que ara mateix tothom porta al cor amb especial carinyu: la Renfe.

La Renfe (recordem-ho tots, Rogamos Empujen Nuestros Ferrocarriles Escacharrados) passa des de fa uns mesos per unes èpoques ... així, com definir-les ... de transició. A veure, mai de la vida ha anat bé, bé, allò que es diu bé, però, noi, darrerament van fatal: lo dit, una transició, d'anar malament a anar pitjor. I com a mostra, aquestes dues fotos (1 i 2) que amb carinyu i sense acritud han fet els meus companys que utilitzen, a diari, la línia fins a Vilanova.

Jo concretament vaig anar fins a l'Hospitalé, lloc de residència, entre d'altres del Yoyas, el AplLocalMan i la Nimue. L'objectiu era donar un cop de mà, en el trasllat de pis que està realitzant, a aquest personatge (nooo, el Yoyas, no, la Nimue ... ara que li fas al Yoyas i et carregues alguna cosa ... i ja pots córrer "¿Qué me has roto, neng!? Que te meto!"). I clar, has d'agafar la Renfe ... "...també pots agafar la línia vermella!!!", em comentaria la S gran o la Geo, SantCulumenques de tota la vida ... sí, però estant a Sants, per què complicar-se la vida? A més, només hi ha una parada! Si és la bicoca, això!!!

La primera impresió que treus quan baixes a una andana de la Renfe és que tothom et mira amb cara de por. Hi ha un sentiment generalitzat de terror. És com aquells partits del Baa que penses "Avui pillem..." i acabes pillant ... allò que ets al camp i transmets terror als jugadors i, com que també són personetes ... que cobren el que tu no cobraries mai si visquessis 40 o 50 vides com la teva, però bueno ... s'acolloneixen i perden. Doncs això, terror. Mirades sinistres que segur que pensen "I si ara el tren bolca i caiem per un pont?" (que no hi ha cap pont d'aquí a l'Hospi, però bueno) "I si ve Godzilla i es menja el tren?" ... "I tu que no ho penses?", no, jo vaig a Mordor cada setmana, ja no tinc por a res ... o a gairebé res.

Del viatge res a comentar: ni Godzilles, ni ponts, ni descarrilaments, ni aturades just abans de sortir del túnel, ni nenes repelents que criden (ai no, que això era al bus), ni fotos del Montilla, ni tius en boles cridant "Libertad!" ... res dolent a destacar. Només remarcar que vaig pujar a un tren que és dels nous. Els trens nous, pel que es veu, ja assumeixen la realitat de la vida: als vagons hi entra normalment molta gent ... perquè hi ha 4 seients comptats i la resta de localitats de peu ... així n'hi entren més i hi ha menys emprenyades perquè la gent no arriba a l'hora. Ara hi arribaran ... comprimits com sardines però hi arribaran. A més lo bo del cas és que arribaran aromatitzats pels aromes corporals d'unes 30 o 40 persones. Què més vols? Estalvies en desodorants!

Això sí, hi ha distraccions al tren. S'ha acabat mirar libinidosament a la pitrera de la noia que tens al davant (que jo no dic que ho faci, eh?), de riure les gracietes al gilipolles de turnu que es fa el xulo o de pràcticar el noble plaer de la lectura. Res. Tot això ja s'ha acabat. Família, amics, han posat teles als trens. La programació, de moment, és pilot, i només fan anuncis, però hi ha pensats programes com el programa d'actualitat "La nit a la Renfe", els culebrots catalans "VentDelTren" i "Porca Misèria", el programa del cor "Aquí hi ha problemes" o la sèrie de moda, "Renfe Break".

Ja ho veieu, si tot són avantatges! Ara només cal que arreglin les petites coses com La Teoria del Caos de la Renfe, que es va descobrir l'altre dia, aquella que diu que "un petit cable trencat a El Prat pot provocar que la línia dels Ferrocarrils Catalans a Terrassa es quedi sense suministrament elèctric". Què passa? Que ara resultarà que tots els cables del món català passen per sota la línia de la Renfe que baixa per la costa? Havia sentit parlar de la centralització barcelonina ... però això és absurd! Haurem trobat algú altre a qui fotre les culpes quan les coses no van bé ... apart de Montilla? Seguirem investigant!
 
post perpetrat per jo mateix ...|


18 Comentaris:


At 16/11/06 13:15, Blogger olimpia

Ai, Pep!!! Lo teu amb el transport públic és increible. De tota manera, jo també sé el que és anar al tren a l'hora punta i... durant un any em vaig aprimar i tot!
Moltes gràcies per fer-me riure.
Petons

 

At 16/11/06 14:53, Blogger Txell

De tot això m'ha quedat una imatge clar: Montilla, en pilotes cridan: LIBERTADDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!11
Arg quin horror, n'hi ha per arrujar!

 

At 16/11/06 15:55, Anonymous Anònim

Entre tu i jo, el tema transport a Esparreguera està fatal...I no parlem de Mas d´en Gay o Can Rial. Jo també he patit els efectes de la pispano Herzegovina...

 

At 16/11/06 16:49, Blogger Sandra

Txell, diga-li que la culpa no és d'en Montilla, que és del TRIPARTIT!!

A veure Pep, ja vas a l'autoescola, tu????? Fes el favor de no columpiar-te més i a estudiar de valent!

 

At 16/11/06 19:08, Anonymous Anònim

osti tu, osti tu! que jo dissabte he de fer un viatge en tren... amb transbordament a Sants i tot!!!

 

At 16/11/06 19:26, Blogger nimue

bona tarda, he sobreviscut a l'excursió amb els xiquets, però estic tan cansada que faig campana de la classe de dansa. Les fotos m'han arribat al cor, és la meua vida de cada dia. Sort que ben aviat s'acabarà! I agafarà el tren qui jo et diga! càspita!

 

At 16/11/06 20:40, Blogger Adagio

això és un desastre... i com que jo tampoc tinc coxe ni carnet.. doncs al tren! jaja
ei mira mira k podem fer, dintre d'un any m d tenir el carnet i despres quedem per na amb els nostres respectius cotxes al CampNou per veure les noves copes xD

 

At 16/11/06 22:48, Anonymous Anònim

Ja saps que quan vulguis et porto on faci falta. Ostres.... pero el que hauries de fer es treure't el carnet.

 

At 17/11/06 11:08, Anonymous Anònim

Estic d'acord amb l'ai carai!

T'hauries de treure el carnet, Sr.Angu, en un poble és necessari i imprescindible! Sino sempre pots fer com io i renfe amunt renfe avall, autobusos amunt, autobusus avall! Però ja he llegit que no tens la edat ja... aix...

És divertit recórrer la geografia catalana!

PUTA RENFE!

 

At 17/11/06 17:29, Blogger Mikel

El que has de fer es tenir carnet!! es un consell de la direccio general de transit...ops no no ara m´he liat :-PP

 

At 19/11/06 10:01, Anonymous Anònim

Pep, quina vulgaritat! Viatjar en transport púlbic no té glamur, tret que ho facis en taxi. En qualsevol altre supòsit, fa oi.

 

At 19/11/06 18:12, Blogger stel

la renfe, què seria de nosaltres sense els retrassos, sense anar com llaunes de sardines, sense les incerteses de saber si arribarem o no on sigui que anem... els nostres matins no serien el mateix xDD
això sí, toca anar traient-se el carnet eh bimbocao??
petonet i bon diumenge!

 

At 21/11/06 10:17, Blogger Unknown

Pep, si creus que la RENFE es esport de risc...no et perdis els ferrocarrils catalans!
Un día vaig haber de fer una reanimaciò a una noia de 17 anys, que es va desmaiar de la cantitat de gent que hi va... o potser va ser per culpa "del perfum" del paio del costat???? ;-)

 

At 21/11/06 20:46, Blogger Nur

M`ha fet gracia el teu blog, petons:)

 

At 22/11/06 15:09, Anonymous Anònim

Redeu redeu Pepet que a València no hi ha teles als trens de cercanies....jajajaj pero saps que? men alegro per a que en fiquen eixa programació, que es broma home! es que m´encanta mirar per la finestra!!!, mil abrasicos!!!

 

At 23/11/06 14:14, Anonymous Anònim

que? actualitzarem algun dia o ja passem de tot? xD

 

At 24/11/06 13:59, Anonymous Anònim

Què et passa? No tenim més posts?

 

At 25/11/06 11:55, Blogger Unknown

pep, que els teus fidels seguidors et reclamen!!! volem mes posts, volem mes posts!!!
Una abraçada molt gran amic!
Susanibry