dijous, 28 de setembre del 2006
Capítol 155. Més voltes que el 29
No penso fer cap comentari respecte la Xampinyons ... bé, només un: el Kittus continua amb la seva ratxa victoriosa: partit que va a l'Ateneu, partit que el Baa empata. En fi ... Diumenge passat, dia de Mercè, dia de futbol, va ser també un dia de tornar tard a casa. De BCN a casa hi ha, sortint de la Diagonal, com tres quarts d'hora (pels d'ESO i altres comunitats autònomes, 45 minuts) si hi ha trànsit o mitja hora (30 minuts) si no n'hi ha. Relativament aprop? Doncs sí. Només tingueu en compte que gent que viu a BCN triga molt més que jo per arribar a la feina. I si venen en tren ja no t'ho explico ... i si venen en tren i per la línia del Garraf, són ells els que potser algun dia no ho explicaran!

Doncs això, entre 30 i 45 minuts. Però, ah amiguets, què passa si vols tornar tard? Doncs que resulta que, com que Esparreguera està dintre de la fabulosa àrea metropolitana, hi ha busos nocturns. "Ole, ole, ole", pensareu. "Ole i prou", us afirmo jo. No, no, si no em queixo de que hi hagi autobusos, sino més aviat de com és el trajecte nocturn.

Els busos surten a la 1, les 2, les 3 (super 3! fiuu!) i a les 4 d'un punt neuràlgic del centre de BCN. Guai? Mau! Perquè això vol dir que aquells 30 minuts "quan no hi ha trànsit" són completament irreals. Val, ho assumeixes. Què pots trigar en sortir de BCN des del Centre, pillar la Diagonal i tirant coets cap a casa? 45 minuts? Val, ho assumeixes.

El bus nocturn fins a ca meva dos conductors habituals ... igual que hi ha la peli de Sospitosos habituals, doncs el mateix ... El de la 1 i les 3 i el de les 2 i les 4. En què es diferencien? Doncs una mica en l'aspecte i el pilotatge. El de la 1 i les 3 (cabell engominat o brut to patrás) té com un pilotatge més agressiu, com si se li enfumés que el que du al darrera fossin persones. En canvi, el de les 2 i les 4 (ros amb cua, com si fós viquing) té una conducció més suau, més tranquila, però quan li dóna pels volantassos, deixa'l córrer! Li
venen com tics, al tiu! Parla poc, però com que sembla viquing, ningú s'esforça a entrendre'l i ningú li dóna rotllo. En canvi l'altre quan parla ... massa que l'entens: no està l'home un dia parlant amb una parella de nois que seien al davant i el tiu dient-los "Pero tu chica, ¿cómo es en la cama?" i el nano dient-li "És una fiera" i la noia "Jijijiji" ... i passada una estoneta sento la noia com diu "Oye papa (al conductor), ¿la abuela cuando viene de vacaciones?" ... tots ens vem mirar amb cara de "Li ha dit papa?"... mira, que la nena i el novio acompanyaven al papa de viatge amb el bus. O grans comentaris com "Yo a tu madre le daba caña de la buena! Que voy bien armao!" No home, no. Lleig, això!

El trajecte comença quan puges al bus (normal, també). Allà el conductor posa la cara de Humphrey Bogart per demanar-te l'abonament del bus abans que el piquis i preguntar-te "¿Adónde vas?" amb aquella veu de "Como no me guste la respuesta te pego una paliza". Clar, tu ja te'l mires acollonit i dius amb veueta de nen cantor de Viena "A Echparreguera chenor, si usted me deja, claro ... sino voy donde me diga". I així amb tothom. Total que la pujada de tots els ocupants del bus, que normalment són dos cops de tita, acaba sent 5 o 6 cops de tita ... o més. Vinga a perdre el temps! Són les tantes de la nit i nosaltres allà perdem el temps!

Un cop arrenca el bus el que t'intriga és saber per on pujarem per arribar a la Diagonal. Doncs no senyor, no es va per la Diagonal, es va per la Gran Via. Penses "Bé, és igual, recte cap a la Ronda Litoral i tira milles! Arribarem en 35 minuts, doncs". Doncs no senyor, perquè es veu que el bus aquest no és el bus dels d'Esparreguera ... és el bus dels d'Esparreguera i pobles agermanats amb Esparreguera: Sant Boi, Molins de Rei, Castellbisbal, Olesa (merda estesa), Abrera (la siudá má hortera) ... fins i tot El Papiol! El Papiol, que no hi ha res, que un cop vem anar-hi amb l'AiCarai per veure què era! Que està al capdamunt d'una muntanya ... com Montserrat, però amb la diferència que allà no hi ha cap verge ... vaja, a les hores que hi va al bus, pel carrer no hi ha cap verge, ja us ho asseguro. El Papiol, que el bus no pot girar i ha de fer marxa enrera (no està relacionat amb el tema de les verges, eh?). Ale, anar perdent el temps!

Clar, acabes anant de turisme pel Baix Llobregat (macu, el Baix Llobregat, macu perquè sí!). I què acaba passant? 1 hora i 20 minuts per arribar a casa, nens!! Ep, i la majoria de parades que no hi baixa ni puja ningú ... que penses "No pugis al Papiol, que no hi haurà ningú i perilla la nostra integritat". I vinga! Tots cap al Papiol! Que el primer cop que l'agafes fa com gràcia, allò de "A veure, a veure, per on passem" però a la 2a ja penses "Joooooo, tira per la Diagonal i anem a casa directes, hombre!!". I allò que arribes a Esparreguera i et deixa a Can Pistraus, marejat, cansat, adormit. I a sobre quan baixes, si ho fas pel darrera, t'has de sentir el "Se dice Buenas Noches!" i tu "Sí, sí, bona dallonsis, tu ... i gràcies per conduir tan bé".

Ja fa uns quants anys que se sap que la distància mínima entre dos punts és una línia recta. Ara que, per la nit, amb l'alcohol i tot això, no m'estranya que els dels busos acabin fent esses.
 
post perpetrat per jo mateix ...|


7 Comentaris:


At 28/9/06 16:24, Blogger stel

a mi em passa si fa no fa el mateix... hi ha tres busos que em poden dur fins a granollers (on acostumo a tenir el cotxe per arribar a lliçà, perquè si he d'agafar un bus que em deixi a lliçà m'hi puc morir ¬¬). Total, que un bus va directe (autopista) i triga mitja hora, però els altres dos fan paradetes a tot arreu i triguen una hora o una hora i quart! I tot això què vol dir??? doncs que si et canses d'esperar el bus-llampec que en mitja hora et deixa, has de fer la ruta pel vallès i descobrir pobles que ni coneixies... Molt maco, però no per fer-ho a les tantes de la matinada quan el que vols és agafar el llitet!
Besituuus
^^

 

At 28/9/06 16:32, Blogger olimpia

No era més voltes que el 27? És igual. "Ni contigo ni sin ti", és el que et passa amb els autobusos. A mí em passa el mateix, però són necesaris, qué hi farem?
Molts petons.

 

At 28/9/06 21:08, Blogger nimue

home, Peeeeep! si arribe a saber que paties tant amb el bus nocturn no t'hauria deixat marxaaaaar! anda que ;)

 

At 29/9/06 10:56, Blogger Sandra

Ai Pep que si l'alcalde de BCN et llegeix el post te'l tancarà per incívic, o alguna cosa així!!!
Completament d'acord que la xarxa metropolitana de transport públic és una merda, és 1000 vegades millor a l'Argentina.
Però noi, no em negaràs que viure fora de la ciutat és qualitat de vida eh... (quan passegis hores i hores en el teu bus turístic, pensa en lo maco que és respirar aire pur i veure el cel!).

 

At 2/10/06 19:30, Anonymous Anònim

Toc, toc, buenas se puede?
Pos va a ser que ja he entrat...jejejej es que hi ha de tot als autobus (autobusos??), 4 anys a la universitat i ja puc ficar al meu curriculum que se fer skate board o windsurf...perque redey redey aixo si que era saber jugar amb les oles, vinga la volanta, i que dir de les curves?' buff ni la curva Doohan (paco q es la que esta a Xest, clar com tu no hi has anat!), vamos pense que no havia fet mai tant de gemelo ni de biceps com en eixa epoca, quin patiment.. Estic dacort en tu ajajaj, per raro que parega....
Que ja estic per asi homeeeeeeeeeeeee, besitossssssssss

 

At 12/10/07 18:05, Anonymous Anònim

I si algú vol pujar al Papiol que pasa?
Sóc ciutadana del Papiol i em sento ofesa amb el teu comentari, a cas no ens marjinen prou amb la renfe, que ara tú has de dir que no pugin els busos? va home va, oi que t'agrada que arribi fins al teu poble? doncs a respectar els altres!

 

At 23/5/10 21:17, Anonymous Anònim

Dons maco, igual que a tu t'agrada arribar a Esparreguera a mi també m'agrada que el bus em pari a dalt Papiol que no pas a baix que no crec que a ningu li faci gracia pujar a peu a les tantes de la nit. O sigui que com l'ultim comentari, a respectar els demes i la gent de Papiol.

PD: Ah,i comento 3 anys i pico més tard de que ho diguesis perque posant "nit bus papiol" al google em surts el primer.. que es veu que ho foten dificil per trobar els horaris..