dimarts, 9 de maig del 2006
Capítol 102. Trata de acondicionarlo, por Diós
Dilluns al matí i ja comencem amb coses rares a la nostra bonica i entranyable empresa. Avui resulta que s'ha espatllat l'aire acondicionat. M'explico. El nostre edifici, situat a la ja mítica Illa Diagonal, és un edifici intel·ligent. És l'hòstia d'intel·ligent! Fa Sudokus el tiu sin sacarla, mooolt intel·ligent! Bé, doncs resulta que és tan intel·ligent que gradua automàticament la temperatura de l'interior en funció de la temperatura exterior ... "Això ho fa també el termostat de casa meva!!!", pensareu ... a callar! que avui m'he llevat massa d'hora i no està el forn per la bolleria!

Bé, doncs resulta que aquest prodigi de tecnologia ... aquest prodigi d'intel·ligència ... va i s'espatlla, i el que quan arribo jo, que som 2 o 3 a la planta, és una mica de caloreta, quan arriba tooota la gentada és ja una calorada important! Suant! Literalment suant! A 8 de maig a les 10 del matí! I sense haver anat a les rues del Baa, a allò dels avions, a la Fèria d'Abril, ... Pa qué! Si ja suem a la feina! Ei, i ens podem considerar afortunats, eh? Que passa això a 25 de juliol (per dir una data) i directament ens derretim (clar, no veieu que els bombons es fan malbé amb la calor!!!). Ja havia passat això quan érem al Paral·lel, que un dia es va espatllar i toots entaforats a les sales de proves, que tenen aire acondicionats ... i a veure qui era el guapo que tenia nassos a sortir d'allà! Ens ho volíem fer a sorts i tot!

Total que s'avisa als de manteniment ... es torna a avisar ... es torna a avisar ... i contesten! (hi havia gent que tenia serpentines i pancartes de "Sou collonuts" del dia anterior i les volien treure): "Sí, ara ... quan tornem d'esmorzar ens ho mirem...". I el "quan tornem d'esmorzar" semblava talment una cançó d'aquelles inaguantables de Lluís Llach (que les té, eh?) que no s'acaba ni de conya! Finalment arriben, s'ho miren, se n'adonen del que és (una válvula que s'ha espatllat), ens diuen que cap problema, que ho arreglaran quan puguin, que de mentres ens obren les finestres ... (les finestres a la nostra gran empresa que donen a la Diagonal són com uns trossos de ventanals d'uns 2 metres d'ample per 3 metres de llarg, tancats per una clau mestra, això sí ... són tan grans perquè si algun jefe es cansa de nosaltres sempre pot agafar a tooooot el grup i fotre'l finestra avall ... res d'anar un a un, plan renove-tots-a-l-hora)

Llavors pensareu "Ostres, que bé, no? Segur que llavors ja estàveu millor". Sí ... sempre que no oblidem que estem a 8 de maig i que fa vent ... Clar, si ja fa vent a ras del terra, com si diguéssim, imagineu-vos a una 4a planta! I amb les finestres obertes...semblava allò el hipogritohuracanado del Maguila Gorila. I sort que no les van obrir de bat a bat que sino encara s'hagués produït el "efecto descompresión" i tots xuclats cap a fora!!

A mesura que avançava el dia ... veia com s'apagava la cara del Tigretón "...estoy como congestionado...", clar, pobre, li venia tota la ventada a la cara! És que l'airet aquell tan catxondo que s'agraïa a les 11 del matí quan van obrir les finestres es va convertir en "la merda de vent fred aquest" a les 4 de la tarda. Jo ja li vaig dir "... de esto se dise Inversión Térmica...", em va mirar amb cara de "...a que te meto...". Doncs, au, tooooorna a avisar als de manteniment que amb la seva elegància "... sí, ara venim, ja hem pogut canviar la vàlvula fa una estona!!!..." van venir a tancar ... massa tard perquè la gent ja feia una cara del gelat aquell Popeye de la Frigo que queies de cul (per cert, canalla, aquest any només Popeye sabor llimona ... aixxx, quan valien 5 duros els polos aquestos...quins temps!).

O sigui que presumeixo que avui serà un dia de moqueres, de refredats, de "do vidc pedque he pazat uda dit xugda" (no, no ha begut, està refredat ... no heu estat mai refredats? que s'us posa una veu així com d'Olesa?). Que jo com estic? Jo estic que t'hi cagues ... val, ja parlo en sério... bé, una mica empiocadillu però bé. A mi l'aire em tocava d'esquena ... de manera que mal d'esquena al canto ... però jo sóc dels que es fan esperar, eh? I després "PAM", ja el tens! I tot per la punyetera intel·ligència de l'edifici eh? I per la vàlvula, clar. Si tot plegat sembla un concert de despropòsits ... com el cotxe del Carlos Sainz. Por Diós!
 
post perpetrat per jo mateix ...|


6 Comentaris:


At 9/5/06 09:43, Blogger neus

Veus? per això mateix quan expliquen i venen amb pompositat sistemes totalment informatitzats, intel·ligents, o quan el meu jefe diu: hem d'instal·lar un programa per enviar els fax desde l'ordinador, el primer que penso, en el cas del meu jefe, és que segur que em toca enviar tots els seus mails, que tot i ser jove, 36 anys, és més negat pel tema informàtica que el meu avi de 89, que si l'avi si posés seria un crac, tot s'ha de dir. I deixant de banda a l'inútil del jefe, penso: sí, sí, tot molt maco, tot molt fàcil, tot fantàstic, tot estupendu... però i quan marxi la llum?? eh? i quan es flipi l'ordinador? eh? eh? llavors què? perquè clar, els ordinadors no es flipen mai, no... i la llum gràcies a déu no marxa pas mai quan els d'allà dalt deixen anar llamps i trons... després què? traduirem els faxos en senyals de fum? jeje un dia li ho vaig dir al jefe... em sembla que encara hi està pensant...
Però on aneu a principis de maig i amb l'aire ja posat... aisssss... sóc anti-aire condicionat, prefereixo un ventilador. I ho dic molt seriosament :)
Saps? acabo de veure dues àguiles passejant pel cel d'Olot... és que quan faig fotocòpies m'encanto mirant el cel :P
Petonets de bon dia!!!

 

At 9/5/06 12:27, Anonymous Anònim

Eis, no he desaparegut, sóc viva!!!
Petoneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeets!!






ara hi ha números i tot per escoltar????


jo vull probar, jo vull probar...


hehehehehhehehe










pos no, ho he intentat i no em deixa. ho farem amb les lletres, com sempre.

 

At 9/5/06 13:44, Anonymous Anònim

*Ostres! si qu'ets rollista. I veus bastanta tele. Jjajajajajajjaja, ets molt simpàtic. M'agrada la resposta que fas al Llibres: si és bo ja faràn la pel.li...encara tinc pendent el de l'autoescola. Està bé desmitificar, parlo de llibres ara, però jo en sóc una forofa. Com faries tu el teu blog sense lletres per escriure? díga.li llibre, díga.li blog.

Petonets, senyor eixerit!

 

At 9/5/06 18:46, Blogger neus

Grilleta! quina gràcia trobar-te aquí!! :*)
(sóc la neus d'incògnit :P)

 

At 9/5/06 23:52, Blogger nimue

jejeje! m'he imaginat l'efecte descomprensió! si passa, aviseu o feu fotos o algo!!!

 

At 10/5/06 10:26, Blogger Rontxa

Ostia quin temazo el tema dels aires acondicionats! Si avui no has postejat encara, potser perquè estiguis tieso de calor a l'oficina?
Aquí a l'oficina de l'eixample, just avui a sorgit la primera emprenyada pel tema aire acondicionat. Amb la de problemes que hi ha al mon...
L'altre tema es el mon dels porters i tecnics d'edificis... Son uns freaks!
Espero que el sistema operatiu del edifici intel·ligen no sigui Windows...

Salutacions! :)