dijous, 25 de gener del 2007
Capítol 187. Tres colors: blanc
Avui és el dia! Avui és el dia que Catalunya (i València? si de cas connectarem amb la nostra enviada especial) queda soterrada per la neu. Segons he sentit a la ràdio aquest matí, tot allò que estigui a 200 metres per sobre del nivell del mar ... un moment, temps mort! ... que no deien que seria a nivell de mar? ara diuen a 200 metres? que tenen por de cagar-la? aiiiii! que veig que al final només nevarà al Pirineu, al Montseny i a Montserrat, com sempre vaja ... final de temps mort ... tot ésser vivent, planta ("Les plantes són essers vivents!", doncs jo en tinc una a casa que no es mou) o casa que estigui per sobre de 200 metres d'altitud quedara sota una fina capa de ... posem música, si us plau ... tatxan, tatxan! 2 centimetres de neu!!! Vinga, tots, un "Ohhhhh" ben gran ... ja, per 2 centimetress no val la pena, ja us entenc!

A mi, la veritat, que nevi o no m'és ben bé igual. És més, m'estimaria que no nevés ... avui. És que tinc males experiències amb la neu durant la jornada intersetmanal. Si ho ha de fer, com l'any passat, en cap de setmana i sense tocar els nassos a molta gent. A mi amb que faci fred ja n'hi ha prou! Collons, que mira que ha costat que arribi el fred aquest any! I tot i així, continues trobant-te a llocs mítics com la cua del súper, la típica persona que diu "Oi quin fred que s'ha girat, oi? No recordo darrerament uns dies tan freds com avui, tu". Clar que davant d'això només pots deduir que:

- "Darrerament" és un sinònim que equival a "De l'estiu ençà"
- Massa acostumats a anar amb "la rebequeta" a inicis de gener, ve un cop d'aire i au, tothom a queixar-se ("I au, ja has enganxat la grip, veus?", que diria ma mare)
- La gent no té memòria ... com ho demostra també l'assistència massiva al Camp Nou els caps de setmana que hi ha partit. "Ohhh, és que es per veure si remonten" ... bah, per favor, que foten pena!

Quan a la mateixa cua del súper no et ve la típica persona mig tremolosa que et deixa anar un "Brrrr!! Que arribi l'estiu, ja, si us plau!". Perdó? Però què estàs reclamant?! Que no veus la merda d'hivern que ha fet, que tot just fa una setmana que ha començat a fer fred i ja et queixes!!! Que la Catedral està tan plena de ciris que hi ha més llum a dins que no pas a fora! Que els ciris els han posat la pobra gent de Gas Natural! Que no veieu que les calefaccions aquest any s'han engegat lo just! "Eh, que jo la tinc engegada des de novembre, eh?" ... per favor, no siguem mitges cerilles, va!!!

Doncs res, la veritat és que molta pinta de nevar avui no fa. Ja cal que nevi "algo", que sino els pobres homes del temps ... aquests sí que "pillen", veus? l'encertin o la caguin, sempre "pillen" ... i no són informàtics, tu, que es veu que som els culpables de totes les coses lletges del món mundial ... no, no, lo del Kennedy no s'ha pogut demostrar ... encara ... avui s'hauran de sentir de tot i força. Però bé, sempre poden dir allò que "El front fred ha perdut activitat" o "La combinació d'humitat a 5000 metres d'alçada (un dia hi pujaré a veure què hi ha) no ha afavorit finalment les precipitacions en forma de neu" ... les excuses suades de sempre, vaja.

El darrer cop que va nevar entre setmana, fa com 4 o 5 anys, un desembre crec, i un divendres fins i tot, va ser la risa tornar a casa. Va ser la risa perquè des de primera hora del matí estava nevant ... allò bé. Però, clar, a BCN, que nevi o no ... com que no cualla (és una paraula lletja, "Cuallar") ... i tu allà, feliç i content, que truques a casa "Mama, què? neva o no?" i ma mare, la pobra, "Cau una nevada d'aquí t'espero, nano". Però com que ma mare sempre era una mica exagerada vaig caure al parany de no creure-me-la (heu vist? quin ús més maco dels pronoms febles ... ai, que n'és de maco, el català) ... ho sé, error, que les mares no menteixen mai ... excepte quan et diuen que ets el nen més maco del món o quan els preguntes on és l'ossitu aquell que et dediques a rebregar i que l'han tirat a la brossa perquè fot pena ... excepte aquests casos i algun més d'excepcional ... com "No, no són llenties, són cigrons ovalats" ... les mares mai menteixen.

Doncs això, que vaig passar d'ella. I clar, les mares, apart de mentir, sempre tenen raó ... i ja em veus a mi a les 6 de la tarda intentant tornar a casa. Com que Déu és bo (apart de ser del Baa, és bo ... val, ara està distret, l'home) va passar un bus que ens va recollir. Un bus, que quan va sortir de la Diagonal direcció Igualada semblava un tren qualsevol de la línia Barcelona - Vilanova ("Ai! pobre home li deuria saber greu deixar a gent tirada", però si no dic res, jo) d'atapaïts que anàvem.

I va ser sortir de BCN (on recordem, no cuallava) i pam! només hi havia neu, només es veia neu i no se sentia res de res (el típic soroll de la neu, vaja). El trajecte va ser amenitzat pel típic agorero que et diu que no arribarem mai a Igualada, pels plors de dos nens de 6 i 8 anys que els seus avis els van pujar al bus, tan alegrement, dient-los "Ara els papes us recolliran a Igualada" (el signficat d'"ara" encara se'l deuen preguntar, pobres criatures) i pel conductor reclamant que la gent que anava dreta es distribuís per tot el bus per fer contrapés ... que sino bolcaríem. Sí, ja, dantesca, la situació.

Resultat? Barcelona - Esparreguera, usualment 3/4 d'hora (pels d'ESO 45 minuts), 3 hores i quart. Barcelona - Igualada, usualment 1 hora i quart, ... es van quedar a la sortida d'Esparreguera i van haver de fer nit a Collbató. Davant de tot això ... segur que volem que nevi? segur? "Oh, per mi sí, que ja estic a casa" ... doncs espera a que arribem els altres, coi!
 
post perpetrat per jo mateix ...|


11 Comentaris:


At 25/1/07 11:41, Anonymous Anònim

Yeeeeeeeeeeeeee encete la casella comentarista oeoeoeooe.
Soc jo l´enviada especial a València?? aqui tampoc neva i tb han dit que neveria a 200metres de nivell del Mar, pero es, recordo l´any pasat, concretament era un dissabte 28 de gener (es que era el cumple del meu cosi jeje per aixo recorde la data) pero si molt macu...pero cuallar cuallar (per cert a mi la paraula em fa de natilla cuallada jajaj ñam!) no cuallà!, pero weno la meua germana i el salvajet del meu cosi menut vinga el bot pel carrer, clar a Algemesi feia 24 anys que no nevaba, tant que va nevar quan jo tenia 1 anyet i el dia que vaig naixer...i che aixo fa convoi!, pero si te que nevar, que neve el cap de setmana! en aixo estic amb tu...
Jajaja no havia fet cap punt i apart, t´has ofegat? che que llastima! q es broma bon home!! pos nah con esto i un biscoxo....m´ahorre la rima fàcil que me las piru! i cony si Deu es del barça ahir se llui l´home! mira que empatar!!!

Sinceramente:

Ana

Esto es todo desde el recinto ferial valenciano.

PD: ah! no sabia jo que et molava el loquillo i los trogloditas jejeje.
PD2: qui no vuiga q no em llisga...pero ara que has dit lo dels pronoms febles mare de deu que tinc que fer el mitja i vaig a pegar una catejada del quince!!! el fas per mi? inga inga! cantaré una vegada tot el camp!!! pero tan sols quan jugue contra el madril jajaja
Pd3: que ja men vaig!!!

 

At 25/1/07 13:04, Anonymous Anònim

uala, et deien que eren cigrons ovalats quan et donaven llenties?? hehehe


i lo de la nevada era fa 5 anys, que jo encara no vivia aquí (a Esparreguera, s'entén) però ja festejava amb el Vicenç. De fet devia ser cap al desembre ja que era en l'impàs dels 6 mesos que ell va traslladar-s'hi i jo encara era a la capital, i el Vicenç em va baixar a buscar expréssament i em va pujar a veure la neu. Perquè no n'he vist massa mai, jo. I em va dur al Bruc! Semblava una postal aquell poble nevat!
El de l'any passat va ser un regal.
Aquest any a veure què fa. Es diu i es comenta que aquesta tarda serà el fort. A davant del taller hi ha uns histèrics que fan un curs d'informàtica i ara estan fent el descans per fumar, que criden que els cauen volves! No si ja et dic jo que la ment humana veu i sent el q vol en cada moment...


salut!

 

At 25/1/07 20:51, Anonymous Anònim

Nevar? On ha nevat? xD Jo ni m´he enterat

 

At 26/1/07 12:36, Anonymous Anònim

això és un timo, una farsa, vull dimissió, vull inpugnar on faci falta... aki no ha nevat gens, i ara fot calor xD, a montserrat surten les flors... xD i el barça.. ni comentar xD

apa sort tio!

 

At 26/1/07 14:02, Blogger stel

això això, que nevi però quan jo ja sigui a casa, que haver de fer nit a l'estació de passeig de gracia no m'agrada gens xD i clar, si neva santa renfe no funcionarà, segur!
així que si vol nevar (cosa que dubto) plisplau, en cap de setmana eh? :)

petonet bimbocao i bon divendressss!
^^

 

At 26/1/07 14:18, Blogger arsvirtualis

T'escric en una pausa, des del meu estudi i mentre miro pel finestral i veig caure lentament els floquets ben blancs, cada cop més grans i densos.Et situes? Bé.

M'agrada la neu, però a la muntanya; a la ciutat i rodalies és un fer la mà, així de clar!

 

At 26/1/07 16:16, Blogger Sandra

Que-no-ne-vi! Que-no-ne-vi!
Que-no-ne-vi! Que-no-ne-vi!

Bé, que només nevi als Pirineus, que ja ens avisen que a l'agost tindrem restriccions d'aigua i sequera... Que a les muntanyes nevi ben fort, tu.

 

At 26/1/07 20:29, Anonymous Anònim

Vaia merda Angu, aquí ni neva ni fot res, amb les ganes que tinc io que nevi i veure tota la montanya de davant meu nevada... En fí. Tot es culpa del Molina!

Que desapareguda que estic ultimament, oi? Estic força liada, ja t'explicaré!

petoooooons!

 

At 27/1/07 18:34, Blogger El veí de dalt

Neu i transports, un bon tàndem; sí senyor. Jo, la neu, de lluny i en postal.

 

At 29/1/07 10:28, Blogger olimpia

El meu germà gran sempre demana que nevi. Jo sempre li dic que nevi, però com tú dius, quan arrivem a casa, home!!!
Diu que si neva al mig de la setmana es queda incomunicat i així no ha d'anar a treballar. Té un morro!!!
A mí m'és igual que nevi o que no. Que faci el que vulgui, que és el que fa sempre.
Molts petons!!!

 

At 29/1/07 11:45, Anonymous Anònim

Quin temps fa? plou i neva plou i neva...quin temps fa? plou i neva i nevarà...Aixo diuen pero per asi ni neva ni res paregut, aixo si fa un fret del coponcillo!!!! (hermano del copon con disfraz inocente y casto)
Veges si t´he escric!!!! ejejeje