dijous, 18 de maig del 2006
Capítol 108. No diguis que va ser un somni
Campioooooons, campioooooooons, oeee, oeee, oeee!!! Som els millors, els números 1, els reis d'Europa! Quin patir! Per Déu! Quin de tot! No podem, no, guanyar 4-0 una final, allò que a la mitja part pots anar sopant tranquilament, fent comentaris simpàtics amb la gent que tens al voltant, no! A patir com a desgraciats! "Oh, és que sino no seria el Baa!" ... saps què, teniu raó? ... Som campions, tu!!!! Ho veus, Geo! Ja et vaig dir que quan arribessis a casa remuntarien! Oeeee, oeeee, oeeee, oeeee, oeeeeeee, oeeeeeeee!!! Res de A un pam de la glòria ... avui A la Glòria, directament!


I va ser Belletti! "... perdida ya toda esperanza ..." com diuen a El Señor de los Anillos ... Tal i com va pronosticar el Xavi (bé, no va ser al 7è o 8è penal de la tanda de penals ... sort perquè sino els hospitals haguessin fet hores extres de bypassos coronaris), Belletti, increible!!! Belletti, el nostre entranyable Belleti carnicero. El que juntament amb Deco pizzero, Marquez llenyataire, Van Bommel destraler ... tots encapçalats per Motta asesino ... formen el Guarro's Team. Que no? fixeu-vos, fixeu-vos en algun partit ... ja veureu com reparteixen.

Ostres, la crònica! Al marc senyorial i incomparable de l'Ateneu d'Esparreguera, al Fòrum del futbol esparreguerí, a la seu dels sentiments culers, on anem a veure tots els partits del Baa, vaja ... va tenir lloc la vetllada futbolera més gran de totes les vetllades futboleres possibles. I no només allà, també a La Passió d'Esparreguera (més de 1800 persones), a una llista interminables de bars, locals, places, cases particulars d'aquí, de BCN, d'Olot, de TGN ... fins i tot d'Olesa ... i també a l'estranger, eh? Basel era nostra!

La vetllada duia per títol "Vaaaa, que només estem a 90 minuts i ja serà nostra, collons!". Però el títol va ser un títol enganyós, perquè va anar canviant a mesura que passava el partit. Així vem passar d'aquest primer títol a:
- "Ens fotran un bacu i tu ho saps!" (minut 4)
- "Penalty i gol és gol, de tota la vida!" (gol anulat a Giuly)
- "Ara els hauríem de dominar i ja veuràs com no" (5 minuts després de l'expulsió)
- "Collons, merda, joder! I no em vinguis amb que queda tota la segona part, eh?" (gol de l'Arsenal)
- "No guanyem fijo. Joder! Em faré del Madrid! Sí, ja ho sé, aquests tampoc guanyen res!" (Pal d'Etoo)
- "Ostres! Que bo és l'Henry aquest! Fitxem-lo, collons!" (qualsevol jugada d'Henry)
- "Vaaaaaaa, vaaaaaaaa, vaaaaaaa, collons! merda! que som els que juguem millor amb diferència!" (qualsevol jugada de la segona part, abans del minut 75 de partit)
- "Ja està! Ara sí que hem guanyat la final! Aquesta gent una pròrroga no l'aguanten" (Gol d'Etoo)
- "Toma! Toma! Toma! Toma! Toma! Toma! Toma! Qui ha marcat? Què dius? Belletti? No pot ser!!!" (Gol de Belletti)
- "Ja estaaaaaaà! oeeeeeeeee oeeeeeeeeeee oeeeeeeeeeee oeeeeeeee!!!!!!" (Final del partit)

Sí, ja sé que no són títols això, son comentaris de la gent. I que són, sino, tots els títols que he anat posant durant tots els partits? I com som, eh? els del Baa, passem del desencís a la glòria en ... res! Com som ... no ho sé, però què som? Doncs som del millor equip d'Europa!



De tota manera, i analitzant-ho fredament, unes quantes coses van quedar, ja no clares, no, claríssimes respecte el partit d'ahir:

- Suaressita, talismà. Va ser arribar ella, i pim-pam, amb dos cops de tita el Baa va fer els 2 gols. On era? Com és que es va incorporar al partit tant tard? No es podria haver incorporat abans i haguéssim pogut sopar a la mitja part? Belletti va xutar a marcar o a fer-li mal al porter? (com que és del Guarro's Team...) ... amics, són preguntes sense resposta, que entren dins el terreny de lo desconegut. Benvinguts a l'Efecte S ... sí, S de Suaressita! Veus? el Kittus ens empata i la germana ens guanya!

- Els amics de La 1. A veure, això de La 1 és de jutjat de guàrdia! Ara poso el rellotge al començament del partit, ara el trec a la meitat de la primera part, ara el torno a posar, ... de què van? I una altra, Nadal i Laudrup, quins grans comentaristes! Tenim de comentaristes a un tiu que es tio (i mai millor dit) d'un tenista que és del Madrit i a un candidat a ser el proper entrenador del Madrit. Per què no portaven a Di Stéfano!? A més no se'ls entén ... i si haguessin provat Nadal de parlar en castellà i Laudrup en català! Algo més hauríem quiscat! Ah, i AND? Quin equip és AND? A veure si és veritat que som independents, que no ens ho han dit i ens hem annexat a Andorra?

- A la merda amb el Cruyff. Ja ens podem desempallegar de l'estigma de l'imbècil aquest. "Eh, que ens va donar una Copa d'Europa!". Sí, sí, si jo no parlo de futbol. Un ésser prepotent com pocs. Que ha anat papallonejant tots aquests amb la tonteria de la Copa d'Europa ... a la merda! Ja ets història! I el Rijkaard t'ha donat una lliçó de comportament, de classe, de saber estar! Busca'l ahir a les fotos ... al darrera de tot, deixant tot el protagonisme pels que s'ho mereixen : els jugadors!

- Perfecte el plantejament del partit. Si senyor! Van Bommel (ho sento, Elur) al començament per parar el seu mig del camp. No són defensius, nooooooooooo! Clar que amb l'Henry al davant es pot fer perfectament, que bo és aques tiu!. Quan s'ha de tocar, fora Van Bommel i Edmilson (molt bé no ho feia) i endavant Iniesta i Larsson (que grans, Elur, que grans!!) i a tocar-la! Oleguer, ves a fer llibres i a cremar containers! (que no sé com s'ho farà si ara els soterren ... es farà miner, potser) Belletti!!!!!

- Puyol i Emidio Tucci. Puyol vesteix Emidio Tucci. Per què? Perquè és la "marca de los campeones" primer i perquè Henry li va fer un traje en toooootes les jugades de contraatac. Jo, que tinc bastant ben considerat a Puyol (ara que no ho llegirà la Mi, això) considero que se'l rifava com i quan volia. Joder! Li va fer un traje, un fill ... només li faltava que l'Henry es posés el vestit de núvia i es casés amb ell.

- Visionari. Mitja part. Tothom trist, desesperançat, aixafat. Tothom? Noooo. Només el Nen, tranquil, seré, sense cap comentari. "Guanyarem 3 a 1, mira, fins i tot ens poden marcar un altre gol!". Per tranquilitat de tots, l'Arsenal no va tornar a marcar (si no, tots a veure el Dr. House! I no parlo de la série! ) però ell tranquil, veient els fets de la 2a part "ja us ho deia, jo ...". Em fa por, el Nen! "En ocasiones veo goles..."

- Pell de gallina. Des que va marcar Belletti (Belletti!!) fins que ens van donar la Copa d'Europa (ho sabeu, oi? que vem guanyar la Xampinyons Ligui ... no, era per informar!) amb la pell de gallina. És que són moltes coses; recordar a gent que voldries que estiguessin allà, compartint-ho en directe amb tu, però que saps que siguin on siguin també ho estan veient, i estan somrient ... és molt gran! Un moment ... i és molta estona amb la pell de gallina ... a veure si posaré un ou i tot! Coc cocococococ

- Esgotament. Impossible anar a Canaletes. Estava molt content, però molt! Era incapaç de somriure. Els nervis se m'havien menjat per dins...estava rebentat! Tothom que ens véiem i véiem que féiem la mateixa cara ens comentàvem el mateix "Tu també has patit molt, oi? Jo és que no podia ... sort que no hi va haver pròrroga!" Sort! Una pròrroga hagués estat dramàtica! Però ara ja ta!!! Oe oe oe oeeee!

- A la gent se li en va la pinça i molt. Parlo d'Esparreguera. Des que la porta de l'Ateneu es va quedar sense vidres, gent saltant dreta sobre els billars, gent zarandeando l'autobús de les 11 de la nit fins que no pités per celebrar la victòria del Baa, gent dreta sobre els cotxes ... i els cotxes circulant, eh?, gent tirant petardus a dins l'Ateneu ... i gots de vidre contra les parets quan s'enfadaven. A la gent se li en va molt la castanya!

- Movistar, d'or ... i? No hi ha res més maco que compartir les sensacions d'una cosa així amb algú que no està allà per viure-les amb tu. Així ho vem fer ahir! Val, Movistar es farà d'or ... i què? Algun dia Movistar ens regalarà alguna cosa ... o no! Però només per poder compartir aquestes coses amb tots ja diu molt de tots plegats. Felicitats i gràcies a tots!

- Això són meteoròlegs. Els francesos seran com vulguis (oi, Elur) però si d'alguna cosa saben ... a part de cremar camions de fruita, d'emprenyar-se i fer dimitir a ministres sense escrùpols (aquí n'hauríem d'aprendre una mica d'això) és de meteorologia. Van dir "A la mitja part plourà" i tots "Què dius! Mira el soleil que fa". Pam. Pluja a partir de la mitja part. Aquests també són uns cracks

Nens i nenes, ja ho tenim, som EL MILLOR EQUIP DE CATALUNYA, D'ESPANYA I D''EUROPA. Som els millors!!!

PD: Ah sí, el resultat: Baa 2 - Arsenal 1
 
post perpetrat per jo mateix ...|


14 Comentaris:


At 18/5/06 11:41, Blogger Unknown

vale, pep, que quedi clar que l'esport es avans que tot "esportivitat" així que Felicitats campions!
Una perica...
Susana

 

At 18/5/06 12:55, Anonymous Anònim

podria parlar molt, però molt i molt, del partit d'ahir. I jo no sóc gran aficionada al futbol, però des del moment que ens van anul·lar aquell gol i van expulsar aquell 'sense-nom', mereixiam la victòria, però encara ho vam haver de demostrar.
Vaig trobar a faltar Leo Messi, molt, amb aquella carona que té.
Quan vaig entrar a la sala gran de la Passió i vaig veure una cara inmensa del Ronaldinho, em vaig espantar tant, que vaig acabar de veure el partit (els 89 minuts restants) des de radera la barra del bar. Patint. MOLT.
Però ara us desvetllaré el secret millor guardat de la victòria blaugrana. Bé, són dos:
- Santa Eulàlia, que va fer un acte de presència a una pubille woman i li va dir que estava complicat, però que faria un esforç. Gràcies, Lali!!!
- David Aguado, 'Aguado presidente!!', de cop i volta va soltar un 'ara marcarà el Barça, perquè vaig al lavabo'. No us ho creureu, però va ser en el temps que el David estava al lavabo quan vam marcar el primer. Totes les que estavam allà (sí, totes, perquè eram 7 dones i ell, perquè ell no és tonto) vam agenollar-nos davant seu quan va sortir (agenollar-nos per fer-li reverències, malpensats!!), i acte seguit el voliam tornar a recloure dintre els excusats per la resta de partit. Afortunadament, no va fer falta.

Doncs ara ja ho sabeu. Hi ha gent que seguirà posant un ciri a la Moreneta quan hi hagi partit del Barça, però a partir d'ara, Santa Eulàlia també en tindrà, i hi haurà un noi encadenat a un lavabo. Tot sigui per guanyar.

VISCA EL BARÇA!!

i

VISCA BELLETTI!! (renovació ja!!)

 

At 18/5/06 13:24, Anonymous Anònim

Ufff Angu uffff... Jo ahir no estava euforica ni res... ho vaig passar tan tan tan tan tan malament que quan es va acabar no vaig saber reaccionar... plorant i prou xD

Això---> Oleguer, ves a fer llibres i a cremar containers!

Ahir l'Oleguer no va tenir el seu millor partit pero el Ronaldinho tampoc i no li dius q se'n vagi a anunciar trident eh... Vigila el q dius amb l'Oleguer... ts


petons!

 

At 18/5/06 13:39, Anonymous Anònim

A veure, Geo, que el Ronaldinho no va marcar, però va donar joc, i ho va intentar. Cagun tot!! i l'U-U-Ulagué no li arriba ni als tacos de les sabatilles. Nem a veure què passa aquí.
Mira, Belletti tampoc havia destacat abans, i ahir mira! Un golet! EL golet!! I l'altre encara és el dia que ha de fer algo per ser recordat. Que s'el coneix més pel què lia a fora del Barça que com a jugador.
Heheheheheheh!!
Petonets guapa!

( Duna, haciendo amigos ;> )

 

At 18/5/06 13:49, Anonymous Anònim

Joder! Per un puto jugador que pensa en el mon futbolistic es igual que sigui una mica dolent! A veure, posem les coses clares, l'U U Oleguer no es un crack... però es bon defensa, i en un partit defensiu doncs va bé, en un partit com ahir que era a matar, doncs no era el jugador adequat, pero ho ha fet bastant bé durant tota la lliga.

Oleguer hools!
Oleguer t'estimem!

PD: recomano el seu llibre XD

 

At 18/5/06 13:51, Anonymous Anònim

Geo, ets una hooligan de tot!!!!!!
GUAPA!!

 

At 18/5/06 14:02, Anonymous Anònim

Hooligan de tot i orgullosa!

Gora Barça!
Gora Antitank!
Gora Catalunya!
Gora les sardanes!
Gora l'Anguuuuuuuuuuuuuuuuuuu

 

At 18/5/06 14:56, Blogger neus

uf, uff, uffffffff... quin patir, quin renegar, quin cridar, quin saltar, quins llagrimots em baixaven... quina eufòria tan fantàstica!!!
Aquest migdia m'he tornat a emocionar veient les repeticions de tot... aissss... que maco ser culé!!
Un plaer Pep!! Un petonàs grandiós!!!

pd.-m'agrada, m'agrada que em donis la raó!!"endavant Iniesta i Larsson (que grans, Elur, que grans!!)" jejejeje

 

At 18/5/06 16:08, Blogger neus

no ve d'un pam, no ve d'un pam... (qualsevol transcriu el que cantava la trinca aquí jejeje)...

aissss... res, res, Duna i Geo... qui va arreglar el partit? gràcies a qui vam poder guanyar? doncs l'Andresín i el Larson i gràcies al Valdés!!!!! qui ens ho havia de dir, gràcies al Valdés... amb la ràbia que feia fins ahir jejejeje ;)

Petonets maco i maques!!!!

 

At 18/5/06 17:24, Anonymous Anònim

Bona tarda, AnGu i demés

Primer de tot, felicitar als que avui són més feliços que la resta d'europeus.

Segon de tot, ahir vaig ser un més de vosaltres botant, cridant pel carrer, i incitant a tocar el clàxon. Em va servir per entendre-us una mica, però mai del tot. Com és que és tan fàcil fotre bots sense quasi prendre alcohol? No sabia que tenia aquesta capacitat, però si voleu una botadora professional, doncs res, que ahir m'ho vaig descobrir.

Tercer de tot, no estic afònica ni tinc agulletes. Només em fa una mandra enorme tornar a llegir/sentir res sobre el món del Barça en uns quants mesos. Em penso que ja m'han vacunat per tota una temporadeta.

I darrer de tot, i coincidint plenament amb l'AnGu, judicis de valor sobre el Cruiff a banda, coincideixo en què, per mi, el Reijckaar o com s'escrigui, és un paio a seguir per molts... exemple de discreció, humilitat real, i intel.ligència.

Un cop més, felicitats! I petonets, de gratis ;)

*grill

 

At 18/5/06 22:16, Blogger nimue

ostres! llegint la teua crònica és difícil no emocionar-se eh! i això que ja saps que el futbol no és precisament la meua especialitat però he fet l'esforç eh!
felicitats! de veritat!

 

At 18/5/06 23:42, Blogger su*

tot tot i tot! (i això sense ser de catalana occident)


sisisi! la copa ja és aquí!


petons!

 

At 19/5/06 08:58, Blogger Lupus Minor

Futbol, futbol... No l'acabo d'entendre!

A veure, siusplau, expliqueu-me (que tu domines el tema, Pep): quan acaba el partit, qui és menja el baló? Els que han guanyat (i és un premi)? Els que han perdut (i és un càstig)? L'àrbitre (i és una mena de pagament)? I, sobretot, amb què està fet?, amb carn de vedella o d'ovella o de cabra? O d'alguna cosa més suculenta?

Ah! I felicitats, que se us veu contents (cosa que millora el sabor de la carn).

 

At 19/5/06 12:35, Blogger Rontxa

I BARÇA, I BARÇA, I BARÇA BARÇA BARÇA!!!
Felicitats a tu, a mi i a tots i totes les culers que vam patir de mala manera aquest dimecres i que ens em menjat tots els partits per arribar a aquí! La cel·lebració va ser espectacular!
La meva cronica seria desde l'Esparracat, que es el centre mes hooligan de tot Esparreguera.
La mare que va parir a Belleti!! Belleti Belleti Belleti!!! Impressionant!!

Salutacions!!