divendres, 21 de desembre de 2007
Capítol 242. La Marató?
Sí, ja ho sé, sóc un gandul que no escriu res. Cap comentari. Sí, lo de no comentar-vos també ho sé. Cap comentari. Sí, lo de l'atracament a casa el José Luís Moreno també ho sé ... d'aquí sí que farem comentaris...

- És veritat que aquesta darrera nit a casa el José Luís Moreno hi ha hagut una Noche de Fiesta?
- Diuen que són rumanesos ... però segur que ho són? ... vols dir que no són gent anònima ... val, els rumanesos també eren anònims ... enfadada perquè els agradava allò dels matrimonis ... que ara l'Avelino i la Peepaaaaaaaaaaa estan a La família Mata ... un dia ja parlarem ja, de les sèries d'Antena 3 ... i descontenta perquè no ho fan els dissabtes a la nit?
- És veritat que quan el pegaven, els rumanesos anònims, ell anava posant veus ... El Monchito, el Rockefeller, ... com el dolent de Terminator 2 quan es desfeia a la fundició?
- És veritat que quan els atracadors/agresors/benefactors de la humanitat ja marxaven el Moreno es va aixecar, va agafar la megafonia de la casa i els va dir "Pues ahora os vamos a regalar un ordenador personal para vuestros hijos, para que estudien"?

Aix, són moltes les preguntes i poques les respostes ... encara.

Amics, ahir va tenir lloc el que popularment és coneix com una putada. "Ets un malparlat, pels volts de Nadal i has d'anar deixant insults?". Doncs sí, teniu molta raó. Val, parlarem com el Nen, d'allò d'ahir s'anomena "Hijoputismo". Millor ara? I en què consisteix? us preguntareu ... ara us ho explico.

La nostra estimada companyia d'autobusos està en vaga. Perdó. Fins ahir estava en vaga. Però de fet no era la nostra estimada companyia de busos ... sino els conductors de la nostra estimada companyia de busos. "Què reclamaven?", pensareu alguns: no ho sé. Aquí ja tenim el primer problema: si fas vaga, deixa clar perquè la fas. Hi ha diverses teories: el retorn d'Allà tu a la graella televisiva, que treguin una versió del Resident Evil més fàcil per poder passar de la 2a fase o la reposició de El Internado sobretot del capítol que la Marta Torner (jo és que sóc més de Natalia Verbeke ... que ara surt a Los Serrano) sortia ensenyant les vergonyes ... ah, els pits també els ensenyava, també. Total, que no s'acaba de saber massa el perquè de la vaga. És un problema!

El segon punt de tota bona vaga és saber quan es fa. Clar, perquè tu pots anar allà dient "Uhhh uhhh que farem vaga uhhhh", però si no dius quan la fas la gent et pren pel que demostres que ets: un gilipolles. Per tal que m'informessin convenientment, i degut als rumors que deien que la vaga començava el dimarts ... que penses: "I per què no el dilluns?" ... dilluns a la tarda un servidor va trucar a la companyia amb la ditxaratxeria que se'l presumeix, per tal que l'informessin acuradament dels serveis mínims. "Ah, pos no sé", va ser la resposta de l'alegre jovencella que em va atendre. "Ja ................. però si demà comencen, com pot ser que no sapigueu els serveix mínims???". "Ah, pos no sé". Davant d'això, hom es pot arribar a plantejar que en realitat era una cinta ... no, la Cinta de El cor de la ciutat, no, una cinta de cassette ... i que ja està planejat que digui alguna cosa més, com "Els nois tenen penis i les noies vagina" o "Hemos encontrao uno evoranc en la calsada", però malhauradament de moment no ho han pogut gravar.

Finalment ens vem enterar dels horaris mínims: 3 hores de busos al matí (de 7 a 10) i 3 a la tarda (de 5 a 8). Com que tots tenim assumit que sóc un desgraciat, aquesta setmana, de dilluns a dimecres, tenia prevista la meva assistència a un curs anomenat "Análisi Funcional per fer-ho tot funcionar millor", curs que així, de bones a primeres, penses "Coi, pot ser xulu" ... i després veus que com a informàtic et guanyes la vida justet, però com a vident viuries a la misèria. El curs en sí mateix, era a un horari simpàtic: de 4 a 9. Clar, si el darrer bus surt a les 8 i jo plego a les 9, o em converteixo amb Bill Murray a Atrapat en el temps o he de plegar abans ... sort que el curs era dolent, sort ...

Dimarts cap problema per tornar a casa, ja que els serveis mínims es van complir amb aquella alegria. En canvi, i és el tercer punt d'una bona vaga, és que en algun moment la cosa es liï. I això va passar. Sí amics. Un que surt d'un curs a les 6.45 ... "Alaaaa, que el curs s'acabava a les 9!!!", sí però allò era insufrible!! i va a buscar el presumpte ... i atenció que he escrit "presumpte" bus de les 7.20. I arribes a la parada i veus que va venint gent. Normal, clar. Si hi ha una franja de 3 hores perquè tooooots els que baixin tornin a pujar. I arriben les 7.15, les 7.20, les 7.30, les 7.40, i el bagatge era: 3 busos de la línia Barcelona-Vilafranca, 0 busos de la línia Barcelona-Igualada. "Oh, quedava la segona part! Encara podíeu remuntar, jejejejejejeje". No fotem conya! No fotem conya!

La gent ja es començava a escalfar ... i tenia mèrit, la cosa, perquè amb el fred que fotia, Déu n'hi do. Aproximadament a les 7.50, SeMEstanCaientLesTetes, companya meva de penúries, va decidir trucar a la companyia ... no per res, només per preguntar on era el bus de les 7.20. I es van posar tres persones de la companyia ... es veu que se'ls va espatllar la noia del "Ah, no ho sé" o tenia la boca ocupada en aquell moment ... lleig, oi el comentari? ... i totes tres els van dir que "El bus de les 7.20 ja ha arribat a Igualada sense cap incidència". Perdó??? M'estan dient que un bus que surt a Barcelona a les 7.20 arriba a Igualada a les 7.45 passant per tots els pobles? Qui el portava? Fernando Alonso? I no deuria parar, oi? Deuria obrir les portes i cridar "A ver, los de Esparreguera, que salten a la de ya!!!". El moment més maco, però, aquell que dius "Osti, això fa Nadal!!!" va ser quan la SeMEstanCaientLesTetes els va preguntar "M'està dient mentidera?" i li van contestar "No se lo tome así, mujer. Ale, Felices Fiestas". I la van penjar ... Brutal!!!

I aleshores va passar allò tan entranyable que tothom amb el mòbil a la mà trucant als seus contactes: la noia del costat parlant amb un conductor ... qui no coneix a un conductor de bus, oi? ... que coneix i dient-li "Ja està bé, eh? Ja està bé"; una senyora trucant de nou a la companyia i es veu que li van dir que "hi havia una pinya a la carretera", doncs que no l'obrin que farem macedònia!; la noia de davant meu enviant missatges a la seva parella "Llámame por favor", "Me quedaré aquí a dormir", lleig, espiar els missatges de la gent, també, ... vaja, tothom amb el mòbil. Anys enrera aquesta situació hagués estat impensable. "Clar!!! Per què la gent era menys irritable i ara tots anem estressats!!!". No, perquè no hi havien mòbils. I a França, aquesta situació també hagués estat impensable: els conductors haguessin cremat tots els busos de la companyia el primer dia!!!

I finalment va arribar el bus, perdó els busos, que allà ja èrem com unes 80 persones. I hi va haver les dues estampes nadalenques més maques que es poden trobar: avalantxa cap al primer bus i, en el moment que estava ple, un paio dels que estaven còmodament assentats esbroncant a una senyora perquè baixés, que el bus estava ple i no deixava que arrenqués. I quan els que ens vem quedar a terra esperant el segon, més que res per no començar a repartir nates per pujar al primer, i vem quedar d'acord per no pagar, el conductor tanca la porta i se'n va, deixant-nos a terra. Al final, però, va parar, i amb la seva dolça veu va xiuxiuejar "El que no paga, no sube!!". I clar, com que som així, tots vem pagar.

I aquesta és la història. De com col·laborant a la Marató de TV3 ja som l'hòstia de bones persones durant tot un any!!! Ja ens val a tots plegats!!!